Delikatne, włoskie kluseczki w sosie borowikowym

Dziś przygotowałam dla Was delikatne, włoskie kluseczki w pysznym sosie z borowikowym. Gnocchi to tradycyjna włoska potrawa – można je jeść same, z sosem pomidorowym lub pesto. Postanowiłam sprawdzić jak kluseczki będą smakować z grzybami. Wybrałam borowiki (mam spory zapas mrożonych) gdyż to niezwykle aromatyczne i wyraziste w smaku grzyby. Danie wyszło genialne w smaku. Sami się przekonajcie.

Do dania użyłam gotowych gnocchi firmy Hilcona, są nie tylko świeże i smaczne. Produkty Hilcona wytwarzane są z  najwyższej jakości składników.

Składniki :

  • 1 opakowanie gnocchi Hilcona
  • kubeczek śmietany 30 %- 180 ml
  • 2 łyżki masła
  • ząbek czosnku
  • 5 sztuk pokrojonych, małych borowików
  • natka zielonej pietruszki
  • sól i pieprz

Wykonanie

Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojony w piórka czosnek i lekko smażymy, uważając by czosnek się nie przypalił. Dorzucamy pokrojone grzyby. Używając grzybów mrożonych nie należy ich rozmrażać ! Dusimy grzyby około 5 minut. Wlewamy śmietanę, dodajemy gnocchi, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut-do zgęstnienia śmietany. Gotowe danie posypujemy zieloną pietruszką. Smacznego 🙂

 

 

 

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/delikatne-wloskie-kluseczki-w-sosie-borowikowym/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

4 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: