Fasolka szparagowa w pomidorach

Latem i jesienią  w polskiej kuchni, króluje fasolka szparagowa. Najpopularniejszym daniem przygotowywanym z fasolki szparagowej jest gotowana fasolka polana smażoną bułką tartą.

Moja dzisiejsza propozycja podania fasolki   jest mniej kaloryczna  i równie smaczna. Za tydzień podam przepis na zielona fasolkę z sezamem, dlatego uważnie obserwujcie bloga. Będzie pysznie 🙂


Fasolka szparagowa w pomidorach

 

  • 1/2 kg fasolki szparagowej żółtej
  • 1 cebula
  • 2 mięsiste pomidory – ja dodaje malinowe.
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju

Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i kroimy na kawałki.
Na patelni rozgrzewamy olej, wsypujemy posiekaną cebulę i czosnek, podsmażamy do zeszklenia się cebuli.


Następnie dodajemy obrane ze skórki pokrojone na kawałki pomidory, smażymy do odparowania wody.
Do sosu z pomidorów dodajemy pokrojoną fasolkę, mieszamy i chwilę podsmażamy.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Fasolkę podajemy do mięs lub jemy samą.

Smacznego  !

 

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/fasolka-szparagowa-w-pomidorach/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: