Makaron z owocami pod orzechową kruszonką

W oczekiwaniu na  odrobinę słońca przygotowałam pyszne owoce pod orzechową kruszonką.

Składniki

  • owoce- śliwki, borówki, winogrona, jabłka
  • szklanka ugotowanego makaronu Lubella kokardki lub świderki
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Kruszonka

  • Mielone orzechy włoskie -100g
  •  mąka pszenna -100g
  • brązowy  cukier -100g
  • masła- 100g

Składniki na kruszonkę rozcieramy palcami aż do połączenia eis składników

Owoce -śliwki i jabłka, kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy lekko z pozostałymi owocami i posypujemy cukrem waniliowym. Kokilki smarujemy masłem. Na dnie układamy ugotowany makaron, następnie owocową mieszankę. Całość posypujemy obficie kruszonką.

Zapiekamy przez 20–30 minut w temperaturze 180 stopni

Świętuj z Lubellą Światowy Dzień Makaronu

#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam

 

 

Zapisz

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/makaron-z-owocami-pod-orzechowa-kruszonka/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

2 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: