Miód – bursztynowe lekarstwo

Za oknem jesień. Czas deszczowych i szarych dni, chłodnych poranków i coraz dłuższych kolejek u lekarzy, szturmowanych przez kichających i zakatarzonych ludzi.Spadek temperatury osłabia nasz układ odpornościowy   Żeby uniknąć sezonowego przeziębienia, trzeba zadbać o naszą odporność.Natura dała nam złote lekarstwo-Miód.

DSC_0136Miód naprawdę wzmacnia organizm. Aby się o tym przekonać, wystarczy jeść codziennie przez 30 dni łyżkę miodu Kuracja sprawi, że nabierzemy odporności. A jeśli nawet zachorujemy, dolegliwości będą mniej dokuczliwe, a choroba szybciej minie.
Gdy czujemy się zmęczeni i zniechęceni, wystarczy zjeść łyżeczkę miodu. Błyskawicznie poczujemy przypływ energii. Miód może łagodzić kaszel, bo jest bogaty w antyoksydanty, np. witaminę C i flawonoidy. – Związki te pomagają zwalczyć różne infekcje wywołujące objawy przeziębienia. Miód przynosi ulgę, wzmaga też produkcję śliny, która rozcieńcza śluz i nawilża górne drogi oddechowe . Miód ma działanie detoksykacyjne i doskonale oczyszcza wątrobę.

DSC_0140MLECZKO PSZCZELE – substancja produkowana przez pszczoły, przez wielu nazywana eliksirem młodości i środkiem na zachowanie witalności przez długie lata.
Badania dowiodły, że mleczko pszczele wspomaga regenerację organizmu, poprawia przemianę materii i oczyszcza. Oddziałując na przysadkę mózgową poprawia kondycję ogólną, usuwa stany depresyjne i równoważy system nerwowy.

Substancja działa wzmacniająco na układ krwionośny. Rozszerza naczynia krwionośne i wyrównuje ciśnienie, stosowana jest więc przy leczeniu niedokrwistości, nadciśnienia tętniczego, czy miażdżycy.
Świeże mleczko działa silnie bakteriobójczo.
Mleczko pszczele poprawia nastrój – dostarcza energii, zwalcza stany depresyjne, wyczerpanie nerwowe i likwiduje zmęczenie fizyczne.

Zalecane jest także spożywanie mleczka pszczelego przez kobiety w ciąży, gdyż zmniejsza to ryzyko poronienia.(Żródło -Poradnikzdrowie.pl)

DSC_0144Firma GAL połączyła wspaniałe właściwości miodu i mleczka pszczelego .W słoiczku o pojemności 400 g znajduje się 99,5 g miodu i 0,5 g mleczka pszczelego na każde 100g.Żadnych sztucznych dodatków!Miód oferowany przez GAL to miód z polskich pasiek zlokalizowanych na starannie wybranych terenach przyjaznych naturze. Stałą opieką nad pasiekami zajmuje się firma GAL Kupując ten produkt mamy pewność,że nie ma tam domieszki miodu z Chin.DSC_0142

Miód z mleczkiem pszczelim ma słomkowy  lekko mleczny kolor.Miód  jest wyjątkowo smaczny.Zapach bardzo przyjemny typowy dla miodu.Jeśli do tej pory nie jedliście miodu ze względu na jego słodki smak to z pewnością polubicie Miód z mleczkiem pszczelim.  Dodatek mleczka  nadaje mu nadaje lekko kwaskowatego ,delikatnego  smaku.Miód wspaniale smakuje zarówno sam jak i dodatek do kanapek czy napojów.Mój mąż,który za miodem nie przepada,po skosztowaniu Miodu z mleczkiem pszczelim stwierdził,że ten smak go przekonał.

Zachęcam Was do zjadania łyżki  miodu dziennie.Mój syn jest przykładem na to,że miód wzmacnia odporność.Wiek przedszkolny, jaki szkolny „przeszedł” bez chorób i antybiotyków.Gdy nauczyciele pytali o tajemnice jego zdrowia odpowiadałam krótko-Miód.

Cena ok 22zł – 400 g

Produkty GAL można nabyć w aptekach i sklepach medyczno-zielarskich na terenie całego kraju.

Zapraszam Was do odwiedzenia profili na Facebooku

Ufamy Naturze,

SPRP GAL LPMŁ Marek s.j.

Więcej informacji na temat produktów GAL znajdziecie  na stronie http://www.gal.com.pl/

Zapraszam również do odwiedzenia kanału https://www.youtube.com/user/Ufamynaturze

DSC_0137111

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/miod-bursztynowe-lekarstwo/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

3 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: