Młoda kapusta na słodko

Młoda kapusta na słodko,ze śmietaną i koperkiem to idealny dodatek do obiadu. Uwielbiam z młodymi polskimi ziemniaczkami z dużą ilością koperku.Jadła bym nawet bez mięsa,co oczywiście wzbudza zdziwienie mojej męskiej części domowników.Dla nich mięso być musi.Gdy taką kapustę serwuję im jako dodatek do pieczonego kurczaka – „pieją” z zachwytu.

SAM_1205

Składniki

  • 1 główka młodej kapusty
  • pęczek koperku
  • kubek słodkiej śmietany
  • kwasek cytrynowy
  • cukier
  • sól
  • pieprz

SAM_1196

Wykonanie
Kapustę obieramy z zewnętrznych liści,płuczemy i siekamy.Zalewamy gorącą wodą,dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy bez przykrycia ok 10-15 minut.Odcedzamy. Dodajemy śmietanę.Po ponownym zagotowaniu ściągamy z ognia i dodajemy drobno posiekamy koperek.

SAM_1193
Doprawiamy do smaku solą,kwaskiem cytrynowym, świeżo mielonym pieprzem oraz cukrem.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/mloda-kapusta-na-slodko/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

8 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: