Naleśniki meksykańskie

Uwielbiam naleśniki za ich „uniwersalność.” Można je podawać z różnymi farszami- na słodko jak i na słono, i zawsze smakują wyśmienicie. Dziś mam dla Was propozycję na wytrawne naleśniki z mielonym mięsem.

Przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie TU

Farsz:

  • 400 g mięsa mielonego
  • 2 pomidory bez skóry i pestek
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • starty parmezan-1 łyżka
  • 1 puszka Mixu warzywnego z chili ROLNIK
  • posiekana natka pietruszki lub kolendra

Wykonanie :

Smażymy naleśniki. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę, dodajemy mięso i smażymy stale mieszając, aż mięso zacznie się rumienić. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory oraz Mix warzywny z chilli Rolnik. W składzie tej mieszanki znajdziemy fasolę czerwoną, kukurydzę pomidory,  cebulę i papryczkę chilli. Do farszu dodajemy starty parmezan i natkę pietruszki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dusimy ok 3 minuty. Gotowe naleśniki faszerujemy mięsem, posypujemy natką pietruszki i podajemy z sosem czosnkowym (TU przepis) lub paprykowym.

Smacznego!!!

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/nalesniki-meksykanskie/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

6 comments

  1. a ja jem tylko naleśniki na słono 🙂 nie lubię dżemów, ani nutelli za to serem żółtym i pieczarkami nie pogardzę. Takie meksykańskie naleśniki zjadłabym nawet teraz 🙂

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: