Naleśniki po meksykańsku

Uwielbiam naleśniki za ich „uniwersalność.”Można je podawać z rożnymi farszami. Zarówno na słodko jak i na słono smakują wyśmienicie.DSC_0001

Ciasto na naleśniki.

  • 2 szklanki wody gazowanej
  • 2 szklanki mleka
  • ok szklanki mąki
  • 1 jajko
  • Olej rzepakowy.

DSCN4315

Przy użyciu miksera lub blendera miksujemy wszystkie składniki.Na rozgrzaną i natłuszczoną patelnię nalewamy odrobinę około 2-4 łyżki ciasta i poruszając patelnią rozlewamy dokładnie ciasto na całej powierzchni patelni. Smażymy z jednej strony około 1-2 minuty i przerzucamy na drugą stronę i dosmażamy przez kolejną minutę.

DSCN4314

Farsz

  • 400 g mięsa mielonego
  • puszka pomidorów krojonych
  • 1 szt papryki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól,pieprz
  • starty parmezan
  • pół torebki ugotowanego ryżu
  • opakowanie mieszanki Royal Brand -Ryż z fasolą po meksykańsku

Wykonanie

Mieszankę Royal Brand zalać wodą według przepisu na opakowaniu.

DSC_0001

Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę,dodajemy mięso i smażymy stale mieszając.dodajemy paprykę,chwile dusimy.Następnie dodajemy mieszankę Royal Brand, pomidory z puszki. i ryż. Dotrawiamy do smaku sola pieprzem,przeciśniętym przez praskę czosnkiem.Dusimy ok 10 minut.Gotowe naleśniki faszerujemy mięsem,posypujemy startym parmezanem  i podajemy z sosem czosnkowym lub paprykowym.

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/nalesniki-po-meksykansku/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

4 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: