Odrobina smaków jesieni na wiosnę

Miał być wypad w góry,niestety pogoda pokrzyżowała nam plany.Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło.Przypomniałam sobie,że mam jeszcze śliwki i jagody w zamrażarce i tak powstało „jesienne ciasto”

Jest proste w wykonaniu i zawsze się udaje.

Składniki na duża blachę:

80 dag. mąki

kostka masła

40dag. cukru

6 jajek

3/4 szklanki mleka

2 łyżeczki proszku do pieczenia

dowolne owoce(śliwki,jabłka ,agrest,porzeczki,truskawki)

Ucieramy masło z cukrem i całymi jajkami.Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,na koniec wlewamy mleko i jeszcze chwilę ucieramy.Wylewamy na duża blachę posypujemy owocami.Pieczemy ok 50 min w temp 185 stopni.

Prawda, że proste.

Podobno długo zachowuje świeżość.Nie miałam okazji sprawdzić bo u mnie znika w jeden dzień.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/odrobina-smakow-jesieni-na-wiosne/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

4 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: