Pachnące masełko

Witajcie kochani .Ostatnio mniej wpisów na blogu.Nie jest to spowodowane moim lenistwem.Co to to nie.. lecz małymi problemami ze zdrowiem.

Dziś będzie o pachnącym masełku..nie do jedzenia ale tak aromatycznym,że chce się je zjeść.

Masełko do testów otrzymałam ze sklepu Blisko Natury.

DSCN0313

Co to jest masło kakaowe-to jadalny, stały tłuszcz roślinny otrzymywany z nasion dojrzałych owoców kakaowca właściwego Theobroma cacao L., stanowi około 50% suchej masy nasion. Dojrzałe owoce kakaowca są ścinane i w celu uzyskania masła kakaowego oczyszczone ziarna poddaje się wytłaczaniu na ciepło.Pozostałość tzw. kuch kakaowy wykorzystywany jest do produkcji kakao.
Masło kakaowe jest jednym z bardziej stabilnych tłuszczów, zawiera naturalne przeciwutleniacze zapobiegające jełczeniu, a w konsekwencji umożliwiające przechowywanie masła kakaowego bez dodatku konserwantów przez okres nawet pięciu lat. Masło kakaowe należy chronić od światła i przechowywać w postaci nierozdrobnionej, w niskiej temperaturze. Temperatura topnienia tłuszczu kakaowego wynosi 30-35 °C
W przemyśle spożywczym masło kakaowe wykorzystywane jest przy produkcji słodyczy, a przede wszystkim jest jednym z podstawowych składników czekolady, przy czym samo masło kakaowe ma jedynie delikatny czekoladowy smak i zapach. Stanowi jedyny, pochodzący od kakaowca składnik czekolad białych, które w ogóle nie zawierają kakao. Dzięki temperaturze topnienia masła kakaowego, która jest tylko nieznacznie niższa od temperatury ciała – czekolada może rozpływać się w ustach. Ze względu na stosunkowo wysoką cenę w nieszlachetnych czekoladach masło kakaowe zastępowane jest częściowo emulgatorami.

DSCN0286

Właściwości:

mocno nawilżające i regenerujące
przyspieszające opalanie
uzupełniające w skórze niedobory witamin
nadające skórze piękny blask
wygładzające
przeciwzmarszczkowe
nie alergizuje
posiada naturalny filtr słoneczny

Masło kakowe charakteryzuje się zgodnością ze skórą co oznacza, że składniki w nim zawarte są przez skórę w 100 % tolerowane i łatwo się wchłaniają.

Masło zawiera naturalne antyutleniacze, które neutralizują działanie wolnych rodników. Masło doskonale nawilża i regeneruje skórę ponieważ zawiera kwas oleinowy; nadaje skórze piękny połysk i aksamitną gładkość.

DSCN0287

Masełko  ma bardzo twardą konsystencję. Temperatura topnienia masła jest zbliżona do temperatury ludzkiego ciała. Przy zetknięciu ze skórą zaczyna się topić. Masło wspaniale nawilża.Wystarczy suchą skórę potrzeć kostką masła aby poczuć różnicę. Produkt można łączyć z olejkami.Można dodawać do kosmetyków lub stosować solo. Nie pozostawia tłustego filmu na skórze .Produkt doskonale sprawdził się przy spierzchniętych ustach,oraz przy opryszczce. Zauważyłam,że po dwutygodniowej kuracji skóra na szyi i dekolcie zrobiła się jędrna i gładka.

Zainteresowanych masełkiem odsyłam do sklepu Blisko Natury.

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/pachnace-maselko/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

14 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: