Ryba pieczona w papilotach z warzywami

Jeśli znudziła Wam się ryba smażona lub jesteście na diecie to koniecznie spróbujcie tego dania. Ryba w papilotach jest lekka i smaczna a dodatek warzyw sprawia, że rybka smakuje wyjątkowo. Dobór jarzyn ?- tu możemy naprawdę poszaleć bo ryba świetnie komponuje się z każdym warzywem.

Składniki :

  • 4 płaty morskiej ryby lub 4 gotowe kostki z morszczuka
  • mała cukinia pokrojona w 0,5 cm plastry
  • mała czerwona papryka,pokrojona w kosteczkę
  • 1 mały por, pokrojony w krążki
  • 1 puszka Warzyw meksykańskich Rolnik
  • 1 marchewka pokrojona w kosteczkę
  • masło 3 łyżki
  • sól i pieprz do smaku
  • cytryna 1/2 sztuki
  • ulubione zioła-u mnie zioła włoskie: w skład których wchodzi rozmaryn, tymianek, bazylia, oregano, czosnek,
  • łyżka pokrojonych suszonych pomidorów
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • papier do pieczenia

Wykonanie:

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni C. Jeśli używamy ryby mrożonej, musimy ją wcześniej rozmrozić.

Na papierze do pieczenia układamy po kawałku ryby doprawionej solą i pieprzem. Łyżkę masła rozgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone warzywa i zioła i smażymy ok 2 minut. Zawartość puszki ROLNIK odcedzamy i mieszamy z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ja nie miałam pora świeżego więc użyłam mrożonego i od razu ułożyłam na rybie. Jeśli używacie jarzyn mrożonych to nie ma konieczności ich wcześniejszego rozmrażania ani  podsmażania. Warzywa układamy na rybie, posypujemy pomidorami suszonymi, dodajemy pół łyżeczki masła i plaster cytryny.

Zawijamy paczuszki, układamy na dużej blaszce do pieczenia i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 20 minut. Gotowe danie posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!!!

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/ryba-pieczona-w-papilotach-z-warzywami/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

4 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: