Spaghetti z bakłażanem

Musze się Wam pochwalić.Wzięłam udział w konkursie kulinarnym na portalu Ofeminin. I…..wygrałam 🙂

A OTO ZWYCIĘSKI PRZEPIS

mail.google.comDSCN0170

Spaghetti z bakłażanem
Składniki:
– 1 duży bakłażan lub dwa mniejsze
– 4 pomidory
– 4 ząbki czosnku
– po pół łyżeczki słodkiej i ostrej papryki
– 400 g makaronu
– oliwa z oliwek
– sól, pieprz
– 50 g parmezanu

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Bakłażana pokrój w drobną kostkę, czosnek w plasterki (wtedy się nie spali). Bakłażana lekko posól, odczekaj 10 minut i wypłucz.

Na głębokiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojony czosnek. Po chwili wrzuć bakłażana, a po około 5 minutach dodaj pokrojone pomidory i przyprawy. Duś około 10 minut.

W dużym garnku, w osolonej wodzie, ugotuj makaron, gdy będzie al dente, wymieszaj go z sosem (najlepiej na patelni). Podawaj z tartym parmezanem.

NAGRODA

DSCN0341

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/spaghetti-z-baklazanem/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

11 comments

  1. Serdecznie gratulujemy! Przepis jest super, bakłażan to bardzo cenne warzywo. Znajdziemy w nim witaminę C (teraz szczególnie potrzebna), K B6, z mikroelementów – powyżej średniej manganu i potasu i fosforu, mniej magnezu i miedzi. Warto się tak odżywiać!

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: