Tartaletki z warzywami i szpinakowym ravioli

Nie wyobrażam sobie zimowego jadłospisu bez mrożonek. O tej porze roku nie mamy możliwości jedzenia świeżych warzyw oraz owoców, dlatego w zamrażarce, zawsze mam spore zapasy. Mrożone owoce i warzywa zachowują większość witamin i składników mineralnych i świetnie smakują.

Do przygotowania dzisiejszego dania użyłam w większości produktów mrożonych:

 

  • Warzywa na  patelnię z przyprawą Włoską, Hortex -1 opakowanie
  • Gotowe, mrożone ciast francuskie- 1 opakowanie
  • Ravioli ze szpinakiem i ricottą- kilka sztuk
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • kilka oliwek
  •  starty ser Grana Padano

 

 

Ciasto francuskie po wcześniejszym rozmrożeniu  kroimy lub kwadraty o wymiarach około 8×8 cm  Następnie umieszczamy je w natłuszczonej masłem, formie muffinkowej. Warzywa  zamrożone mieszamy z przyprawą, którą znajdziemy w opakowaniu z mrożonką  i umieszczamy w środku tarteletek. Na wierzchu układamy po jednej sztuce ravioli,  dodajemy pokrojone oliwki i posypujemy serem. Piekarnik nagrzewamy do temp 220 C. Pieczemy Tarteletki około 15 minut.

Te przekąski doskonale smakują zarówno na zimno jak i na ciepło.

Kolorowy i wiosenny stół z Hortex

 

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/tartaletki-z-warzywami-i-szpinakowym-tortelini/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

6 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: