Warzywa w tempurze

Dziś przychodzę do Was z przepisem na na pyszne, japońskie danie z warzyw w delikatnej tempurze, smażone w głębokim oleju. Muszę się przyznać, że mam słabość do tak przygotowanych warzyw. Smażone w ten sposób  zyskają zupełnie nowy wymiar smaku.

 

Składniki:

 

  • Mieszanka Warzyw na patelnię Hortex
  • 1 jajko
  • 100 g mąki
  • 100 g skrobi
  • szczypta proszku do pieczenia
  •  szklanka lodowatej woda
  • 1 jajko
  • kilka kostek lodu
  • sól
  • papier kuchenny
  • olej o wysokiej temperaturze dymienia
  • dwa miseczki

 

 

Warzywa lekko rozmrozić.W miseczce wymieszać jajko z wodą. Dodać obie maki z proszkiem do pieczenia i 1/4 łyżeczki soli. Ciasto szybko wymieszać . Miseczkę ustawić na drugim naczyniu  wypełnionym  kostkami lodu. Kawałki warzyw porcjami moczyć w cieście, a następnie smażyć na gorącym oleju przez 3 minuty. Osączyć na papierze kuchennym i podawać z sosem orientalnym.

Kolorowy i wiosenny stół z Hortex

 

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/warzywa-w-tempurze/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

4 comments

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: