Zupa orientalna z tortelini

Macie ochotę na orientalną zupę z tortelini ? Produkty marki Hilcona kojarzą się z kuchnią włoską. Jak wiecie lubię eksperymenty w kuchni i tym razem postanowiłam sprawdzić jak będą smakować  włoskie pierożki z mięsem w orientalnym wydaniu. Delikatne, rozpływające się w ustach ravioli w połączeniu z ostrą zupą smakuję wyśmienicie. Musicie sami spróbować.

Składniki

  • opakowanie tortelini z mięsem Hilcona
  • papryczka chilli lub pasta TomYum
  • trzy suszone grzyby Mun
  • 1 marchewka
  • cebula dymka ze szczypiorem
  • sos sojowy ciemny
  • sezam-  1 łyżeczka
  • 2 litry rosołu drobiowego lub wołowego
  • 2 łyżeczki oleju arachidowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 2 małe kapusty bok choy
  • szczypta mielonego imbiru

 

Wykonanie

Grzyby namaczamy na noc w szklance zimnej wody. Na drugi dzień grzyby gotujemy (ok 15 minut) i kroimy w paseczki. Wodę pozostałą z gotowania grzybów, dolewamy do wywaru mięsnego. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek oraz cebulkę (bez szczypioru). Smażymy ok pół minuty, następnie dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki i grzyby. Smażymy kolejną minutę. Dolewamy do garnka wywar mięsny i grzybowy. Kapustę grubo kroimy i dodajemy do garnka. Gotujemy ok 2 minut .Teraz przyszła kolej na tortelini, które dodajemy do zupy, delikatnie mieszając. Całość gotujemy kolejne 2 minuty, doprawiając do smaku sosem sojowym, papryczką chilli lub pastą TomYum i imbirem. Zupę podajemy obficie posypaną szczypiorem i sezamem. Ta pyszna i i sycąca zupa na pewno przypadnie Wam do gustu.

Zapisz

Please follow and like us:
RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
http://kasia-testuje.pl/zupa-orientalna-z-tortelini/
SHARE
Pinterest
Pinterest
Instagram

4 comments

    1. W tego typu zupach więcej jest dodatków a mniej wywaru.Tak aby można był zjeść ją pałeczkami a resztę wypić.

Dodaj komentarz

%d bloggers like this: