
Bez przypraw nie ma kuchni
Uważni czytelnicy zauważyli,że od pewnego czasu moje potrawy dopieszczam przyprawami OLMIX, które otrzymałam w ramach współpracy z Kociołek Smaków.
Kociołek Smaków jest kluczowym dystrybutorem oraz partnerem biznesowym polskiego konfekcjonera przypraw i producenta mieszanek przyprawowych z terenów podbeskidzia.Oferowane produkty pochodzą tylko od sprawdzonych importerów i wyróżniają się najwyższą jakością! W zakładzie produkcyjnym NIE wykorzystuje się glutaminianu sodu w celu wzmocnienia smaku mieszanek przyprawowych!Przyprawy są na bieżąco mielone oraz konfekcjonowane, co gwarantuje niesamowity, długotrwały aromat i smak.
Przyprawy Kociołek smaku są niezwykle aromatyczne.Najbardziej przypadły mi go gustu mieszanki przyprawowe.Chętnie po nie sięgam i wykorzystuję do różnych potraw.Takie mieszanki mają już odpowiednio skomponowane przyprawy.To wygoda i spore ułatwienie,szczególne dla osób,które stawiają pierwsze kroki w kuchni oraz dla tych,który mają kłopoty z dobraniem odpowiednich przypraw do potraw.
Czubryca Czerwona -Użyta przeze mnie do Czubureków i placków po Bałkańsku.
Przyprawa jest bardzo popularna w Bułgarii. Czubryca czerwona zaostrza smak potraw, sprawia, że przygotowane dania zyskują oryginalny smak.
Skład: cząber, bazylia, rozmaryn, papryka słodka, papryka ostra, papryka chili, pieprz czarny, czosnek, cukier, sól.
Przyprawa do Gulaszu
Gulasz – węgierskie danie narodowe, które składa się z mięsa, cebuli i papryki.Aby gulasz miał smak potrzeba odpowiednich przypraw.W opakowaniu z mieszanką znajdziemy odpowiednią kompozycję smakową i zapachową.
Skład: papryka słodka, papryka ostra, papryka chili, pieprz czarny, kminek, ziele angielskie, lubczyk, kolendra, majeranek, bazylia, cebula, czosnek, marchew, pasternak, nać pietruszki, sól.
Czubryca Zielona-czubryca jest najlepsza do przyprawiania potraw z soczewicy, dań z baraniny, jagnięciny Czubryca zielona świetnie komponuje się z wiosennymi sałatkami na bazie pomidorów, ogórka, cukinii, kalafiora.Podnosi smak leczo, pikantnych gulaszów, bigosu, frytek, spaghetti, pizzy czy dań z roślin strączkowych.
Skład: cząber, natka pietruszki, tymianek, cebula, pasternak, papryka słodka, pieprz czarny, kurkuma, kozieradka, cukier, sól.
Wszystkich zainteresowanych przyprawami Kociołek Smaków zapraszam do sklepu i na Facebooka
szaleństwo… smaku!
Nie znam przypraw tej firmy, ale nie wyobrażam sobie swojej kuchni bez masy różnych ciekawych przypraw, którymi można zastąpić sól i pieprz 🙂
Uwielbiam bawić się przyprawami, ale wolę jednak komponować je sama.
Jasne,ze własne kompozycje są najlepsze .
mmmm…. ale, one muszą pachnieć!
Te przyprawy są bardzo aromatyczne