
Błyskawiczny deser budyniowo-jagodowy
Dziś przychodzę do Was z propozycją błyskawicznego deseru. Budyń śmietankowy i jagody lub borówki to bardzo smaczne połączenie. Latem, do deseru używam świeżych jagód, natomiast zimą, jagód mrożonych lub konfitury jagodowej.
Składniki
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego
- 1/2 litra mleka
- filiżanka jagód
- cukier – ilość według upodobań- ja wolę desery mniej słodkie.
Wykonanie
Budyń gotuję według przepisu na opakowaniu. Połowę budyniu rozlewam do pucharków i odstawiam do przestudzenia. Część jagód układam na przestudzonym deserze i uzupełniam pucharki pozostałym budyniem. Pozostałe jagody, lekko zgniatam z cukrem i wraz z powstałym sosem, wylewam na wierzch deseru. Wstawiam do lodówki na co najmniej godzinę. Pucharki można uzupełnić bitą śmietaną.
Smacznego!
Please follow and like us:
Prosty, ale jaki pyszny 🙂 Bardzo mi się podoba <3
Jagódki,moje…pycha.
Coś dla mojej córci.
a ja Ci powiem, że jak zrobię to w słoiczku to mogę zabrać taki deserek ze sobą do pracy na pyszne 2 śniadanko 🙂
Świetny pomysł 🙂
też jadam takie pyszności, mniammm
Proste i jakie efektowne!
Pyszota, kocham jagody 🙂
Super, córka chciała dziś kupić borówki, wiem do czego możemy użyć 😉