Chrupiące szaszłyki z serem
Gdy pogoda nie sprzyja grillowaniu warto zrobić w domu chrupiące szaszłyki z patelni.
Składniki:
- 2 szt. filetów drobiowych
- kilka pieczarek
- ser żółty w kawałku
- sól,pieprz,ostra papryka
- 1 jajko
- tarta bułka
- olej do smażenia
- patyczki do szaszłyków
Filet z kurczaka i ser kroimy w kostkę .Najlepiej dopasować wielkość mięsa i sera do wielkości pieczarek.Na patyczki do szaszłyków nabijamy na przemian mięso,ser,pieczarkę. Posypujemy solą, pieprzem i papryką.Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.Smażymy na złoty kolor.
Please follow and like us:
Ooo coś dla mnie 🙂 Wygląda apetycznie 🙂
Polecam.Szybko i smacznie:)
nigdy nie panierowałam szaszłyków! super pomysł!!!
Polecam 🙂
Przepis zapisuje i z pewnością szybko go sprawdzę we własnej kuchni 🙂
Smacznego 🙂
Bardzo je lubię i często robię 😉 proste danie, a jakże smaczne 😉
tak na noc kusiśz> nie dobra jestes 😀