Kurczak na Tajską nutę
Bywają takie dni,że nie mam czasu na gotowanie a rodzinka uparcie upomina się o obiad.Wtedy z pomocą przychodzi Royal Brand.Oprócz przypraw znajdziemy tam mieszanki, z których w łatwy i szybki sposób wyczarujemy ciekawe dania. Do dzisiejszego obiadu użyłam mieszanki Czerwone Curry po Tajsku. Zmodyfikowałam przepis,zamiast wody, którą poleca producent użyłam mleka kokosowego.Od siebie dodałam też paprykę.
potrzebne składniki:
- Kurczak
- olej
- mleko kokosowe-puszka
- Czerwone Curry po Tajsku- gotowa przyprawa
- pół czerwonej i pół żółtej papryki
- torebka gotowanego ryżu
Mieszankę zalewamy mleczkiem kokosowym. Kurczaka kroimy na małe kawałeczki.Użyłam 4 małe ćwiartki z kurczaka.Podsmażamy na oleju.Następnie dodajemy mieszankę, papryki i doprawiamy solą .Dusimy ok 15 minut.
Skład: trawa cytrynowa, curry, czerwona papryka, ziemniaki kostka, cebulka dymka, imbir, płatki kokosowe, orzeszki ziemne, papryczki chili, pomidory suszone.
Przyprawy Royal Brand zawierają wyłącznie naturalne składniki.
Na pewno było pyszne
mąż i syn chwalili
Pyszności
dla mnie trochę za pikantne
zrobiłam się głodna 🙂
zapraszam 🙂