
Delikatne, włoskie kluseczki w sosie borowikowym
Dziś przygotowałam dla Was delikatne, włoskie kluseczki w pysznym sosie z borowikowym. Gnocchi to tradycyjna włoska potrawa – można je jeść same, z sosem pomidorowym lub pesto. Postanowiłam sprawdzić jak kluseczki będą smakować z grzybami. Wybrałam borowiki (mam spory zapas mrożonych) gdyż to niezwykle aromatyczne i wyraziste w smaku grzyby. Danie wyszło genialne w smaku. Sami się przekonajcie.
Do dania użyłam gotowych gnocchi firmy Hilcona, są nie tylko świeże i smaczne. Produkty Hilcona wytwarzane są z najwyższej jakości składników.
Składniki :
- 1 opakowanie gnocchi Hilcona
- kubeczek śmietany 30 %- 180 ml
- 2 łyżki masła
- ząbek czosnku
- 5 sztuk pokrojonych, małych borowików
- natka zielonej pietruszki
- sól i pieprz
Wykonanie
Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojony w piórka czosnek i lekko smażymy, uważając by czosnek się nie przypalił. Dorzucamy pokrojone grzyby. Używając grzybów mrożonych nie należy ich rozmrażać ! Dusimy grzyby około 5 minut. Wlewamy śmietanę, dodajemy gnocchi, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy kilka minut-do zgęstnienia śmietany. Gotowe danie posypujemy zieloną pietruszką. Smacznego 🙂
Smakowite danie 🙂
Dziękuję 🙂
Apetycznie to wyglada 🙂 przywiozłam gniocchi nie dawno z Włoch i to sporo to będę robić według Twojego przepisu 😉
Polecam 🙂