Karkówka z zielonym pieprzem
Nasza firma od 20 lat istnieje na rynku artykułów spożywczych. Jest importerem, eksporterem i producentem artykułów żywnościowych. Współpracujemy m.in. ze starannie wybranymi dostawcami z Hiszpanii, Włoch, Niemiec, Indii, Tajlandii.
Nasze produkty posiadają certyfikat Gost-R dopuszczający je do obrotu na rynku rosyjskim.
Nasze produkty to również: gotowe dania sporządzone w oparciu o makarony – sojowy i domowy oraz przyprawy i grzyby. Wymagają one zaledwie kilku minut aby były gotowe do spożycia.
Interesującymi wyrobami są również cukry smakowe o smaku miętowym, cytrynowym, truskawkowym, malinowym.
Doskonale nadają się do sporządzania drinków.
Wprowadziliśmy trzy linie przypraw:
Mieszanki – charakteryzują się żółtymi etykietami. Posiadamy m.in. kurczaka po węgiersku, makaron po indonezyjsku, golonkę po Śląsku, schab po podbeskidzku, rissotto z szafranem, kwaśnicę, mieszanki do pizzy i jajecznicy.
Przyprawy z naszych pól i łąk – Większość stanowią krajowe suszone warzywa i przyprawy.
Przyprawy indyjskie – m.in kardamon, pieprz czerwony, kozieradka .
KARKÓWKA Z ZIELONYM PIEPRZEM:
Składniki:
1 kg karkówki bez kości
1/4 szklanki oleju
2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki
1/4 łyżeczki soli
4 łyżeczki zielonego pieprzu
1 szklanka słodkiej 18 % śmietanki
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
2 cebule
Mięso kroimy na kotlety,rozbijamy delikatnie,nacieramy solą,papryką ,olejem i zostawiamy w lodówce na kilka godzin. Włożyć na rozgrzany tłuszcz i smażyć z każdej strony po ok. 15 min Do mięsa dodać cebulę, kiedy cebula zacznie się rumienić – przykryć patelnię pokrywką, dusić w sosie własnym na wolnym ogniu przez ok. 20 min.
W garnuszku rozpuścić masło Wrzucić lekko zmiażdżony pieprz zielony i smażyć chwilę mieszając ( ostrożnie by masło się nie przypaliło – dobrze by było użyć klarowanego) Zalać mięso sosem i zagotować.
o mniam 🙂
Wygląda bardzo apetycznie!:)