
Makaron z owocami pod orzechową kruszonką
W oczekiwaniu na odrobinę słońca przygotowałam pyszne owoce pod orzechową kruszonką.
Składniki
- owoce- śliwki, borówki, winogrona, jabłka
- szklanka ugotowanego makaronu Lubella kokardki lub świderki
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
Kruszonka
- Mielone orzechy włoskie -100g
- mąka pszenna -100g
- brązowy cukier -100g
- masła- 100g
Składniki na kruszonkę rozcieramy palcami aż do połączenia eis składników
Owoce -śliwki i jabłka, kroimy na mniejsze kawałki. Mieszamy lekko z pozostałymi owocami i posypujemy cukrem waniliowym. Kokilki smarujemy masłem. Na dnie układamy ugotowany makaron, następnie owocową mieszankę. Całość posypujemy obficie kruszonką.
Zapiekamy przez 20–30 minut w temperaturze 180 stopni
#Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą #makaronlubella #lubellauwielbiam
Please follow and like us:
na śniadanko idealny 🙂
I proste w przygotowaniu 🙂