
Paszteciki z kapustą i grzybami
Zapraszam na danie nie tylko na karnawał.
Składniki
- Kapusta kiszona z grzybami leśnymi „Orzech”
- 1 Opakowanie gotowego ciasta kruchego- słonego
- lub ciasto drożdżowe według przepisu TU
- garść suszonych grzybków
- 5 łyżek masła
- 1 cebula
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie
Ciasto rozwijamy i kroimy wzdłuż na pół,tak aby powstały dwa długie paski.Kapustę i grzyby przekładamy do garnka i dusimy do miękkości.Odcedzamy.
Na patelnię wrzucamy 2 łyżki masła,dodajemy cebulkę,chwilę szklimy ,następnie wrzucamy kapustę.Dusimy ok 10 minut do odparowania wody.
Nakładamy kapustę z grzybami na środek kazdego paska i zawijamy rulon.Kroimy na mniejsze kawałki smarujemy roztopioną resztką masła i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175c Pieczemy do zrumienienia.
Smacznego
Please follow and like us:
Mi asię zawsze marzą takie domowe paszteciki, ale jeszcze nigdy nie zrobiłam. No i po Wigilii grzybków suszonych już u mnie brak.
Przepysznie wyglądają :)mniam
Takich pyszności nie powinnam oglądać o tej porze 🙂
Paszteciki! Uwielbiam je 🙂 A te z kapustą i grzybami mogę jeść bez umiaru 🙂