
Pyszna sałatka z buraków z rukolą, serem feta i olejem o smaku orzecha włoskiego.
Buraki to prawdziwa skarbnica zdrowia. Wspomagają odporność organizmu, dlatego warto przed nadchodzącym sezonem grypowym, włączyć je do naszej codziennej diety.
Dziś przychodzę do Was z pyszną sałatką, której głównym składnikiem są właśnie buraki.
Potrzebujemy :
- 3 szt pieczonych lub ugotowanych buraków
- garść rukoli
- ser feta
- kilka oliwek
- cebula czerwona
- do smaku -sól, pieprz, sok z cytryny
- BIO Olej Słonecznikowy o Smaku Orzecha włoskiego
- prażony słonecznik i pestki dyni
Wykonanie zajmuje dosłownie chwilkę:
Buraki obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Układamy buraki na talerzu. Cebulę kroimy w piórka a oliwki w grubsze plastry. Na talerzu z burakami umieszczamy rukolę, cebulę, oliwki i fetę. Całość doprawiamy solą i pierzem, skraplamy sokiem z cytryny i olejem. Na patelni prażymy słonecznik i dynię. Uprażone nasiona rozsypujemy na wierzchu sałatki. Gotową potrawę odstawiamy na pół godziny w lodówce.
Smacznego !!!
Sałatkę doprawiłam genialnym BIO Olejem Słonecznikowym. Olej posiada doskonały smak i aromat charakterystyczny dla orzecha włoskiego i świetnie podbija smak sałatki. Producentem tego Oleju jest firma SemCo.
BIO Oleje Słonecznikowe SemCo znajdują zastosowanie w każdej kuchni. Produkty przygotowywane są na bazie oleju BIO i naturalnego aromatu. Zainteresowanych zakupem zapraszam TU
Zdecydowanie to coś dla mnie, bardzo lubię połączenie buraka i fety 🙂
Polecam 🙂