Sosy do warzyw na ciepło Knorr
W ubiegłym miesiącu portalu Prekursorki brałam udział w konkursie na testerkę nowych sosów do warzyw na ciepło Knorr.Po degustacji trzeba było umieścić swoją opinię na portalu.
Sos do warzyw na ciepło do brokułów i kalafiora serowo-kremowy.
Producent:
Zastanawiasz się, jak doprawić gotowane brokuły i kalafior? Nic prostszego! Sos serowo-kremowy do brokułów i kalafiora Knorr to kompozycja szefów kuchni Knorr, która wydobędzie smak warzyw. Czosnek, cebula, tymianek, kurkuma, gałka muszkatołowa – będzie bardzo aromatycznie! Tak przyrządzone warzywa, ponadto posypane tartym serem, stanowią znakomity dodatek do drugiego dania.
Moja opinia:Sos znajduje się w małej poręcznej saszetce.Przeznaczony jest do doprawiania takich warzyw jak kalafior ,brokuł.Sadzę,ze z powodzeniem można dodać do do innych warzyw na przykład kalarepy,czy tez cukinii.Przygotowanie sosu zajmuje dosłownie chwilkę i nie wymaga żadnych zdolności kulinarnych.Idealnie dobrana przyprawy wzbogacają smak warzyw.Wyczuwalna nuta czosnku,tymianku i gałki muszkatołowej.Sos ma dobrą konsystencję,jest delikatny i kremowy.
Sos do warzyw na ciepło do mieszanki warzyw ziołowo-maślany
Aromatyczna kompozycja ziół po połączeniu z masłem stworzy aksamitny sos, który wydobędzie smak gotowanych warzyw.
Moja opinia: Sos jest bardzo prosty w wykonaniu.Czytelny opis sprawia,ze nawet osoby nie wprawione w sztuce kulinarnej poradzą sobie z przyrządzeniem warzyw na ciepło.Sam produkt według mnie nie jest zbyt smaczny z dodatkiem masła smakuje odrobinę lepiej.W smaku czuć chyba majeranek,nie pasuje mi tu ta przyprawa.
Sos do warzyw na ciepło do szpinakuczosnkowo-serowy
Sos do warzyw na ciepło do szpinaku czosnkowo-serowy sprawi, że na nowo odkryjesz smak szpinaku. Wspaniała kompozycja przypraw w połączeniu ze śmietaną stworzy aksamitny sos, który wydobędzie smak gotowanego szpinaku.
Moja opinia:
Szpinak bardzo lubię i często przyrządzam z czosnkiem i ze śmietaną.Saszetka sosu wystarcza na danie dla dwóch osób.W przypadku większej rodziny radzę zaopatrzyć się w dwie lub trzy.Ten rodzaj sosu bardzo mi smakował.
Sos do warzyw na ciepło do marchewki z groszkiem tradycyjny.
Marchewka z groszkiem jeszcze nigdy nie smakowała tak pysznie! Dodaj odrobinę masła, aby aksamitny sos podkreślił jej smak.
Kolejny produkt łatwy i szybki w przygotowaniu.Wystarczy dodać wodę i sok z cytryny.Zwykle przyrządzam marchewkę z groszkiem z dodatkiem masła soli i cukru.Tu zaproponowano ziołową wersję z cytryną.Warzywa z takimi dodatkami smakują zupełnie inaczej.
patrząc na ostatnie zdjecie robie sie głodna…
Zapraszam na marchewkę z groszkiem 🙂
Marchewka z groszkiem… mniam 🙂 Jutro obowiązkowo tworzę coś takiego 🙂
Miło,że jestem inspiracją Twojego jutrzejszego obiadu
Jak wypatrzę w sklepie to zaopatrzę się w ten do szpinaku i do marchewki z groszkiem 🙂
Do szpinaku najlepszy
Bardzo lubię brokuła, więc sosdla mnie. Ale smaka mi narobiłaś na marchewkę z groszkiem …:)
Najlepszy dodatek ,który smakuje wszystkim.Jak nie mam groszku to robię samą marchewkę.
u mnie ostatnio sporo warzyw w kuchni,jednak staram się nie używac takich sosów. Tylko ten do szpinaku czosnkowo-serowy mnie korci 🙁
Ja też raczej nie używam.Stawiam na naturalność.
Ja jednak wolę domowe sosy, ale te z kolei sprawdzą się w kryzysowych sytuacjach, gdy zabraknie czasu na pichcenie.
Zdecydowanie domowe najlepsze 🙂
wszystko wyglada tak pysznie 😉 a ja jakoś nie mam przekonania do sosów z torebki, wolę sama zrobić
Też wolę swoje sosiki.
jak na razie używałam od nich sosów do sałatek tylko na zimno np. ziołowy i włoski. na ciepło też na pewno wypróbuję.
Jedynie do szpinaku mogę polecić z czystym sumieniem.