
Zielona fasolka szparagowa z sezamem
Obiecałam i jest 🙂 Przepis na niezwykle aromatyczną zieloną fasolkę z sezamem i czosnkiem.
Składniki
- 1/2 kilograma zielonej fasolki szparagowej
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka sklarowanego masła
- 1 łyżeczka sezamu
- sól
Wykonanie
Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i kroimy na kawałki.
Na patelni rozgrzewamy masło. Dodajmy przeciśnięty przez praskę czosnek i sezam. Mieszamy i wsypujemy fasolkę. Smażymy przez około 2 minuty dokładnie mieszając, tak by wszystkie fasolki były idealnie obtoczone aromatycznym masłem i sezamem i …gotowe.
Smacznego 🙂
Zostawiam Wam przepis biegnę zrobić opłaty i wysłać przed urlopem zaległe przesyłki. Znacie firmę epaka.pl ? Jeśli nie to mogę Wam polecić jako solidną i tanią firmę kurierską. Pomocni pracownicy udzielą nam wszelkich informacji oraz poradzą jak poprawny sposób zapakować nawet najbardziej kłopotliwe urządzenie.
One comment