
Zupa orientalna z tortelini
Macie ochotę na orientalną zupę z tortelini ? Produkty marki Hilcona kojarzą się z kuchnią włoską. Jak wiecie lubię eksperymenty w kuchni i tym razem postanowiłam sprawdzić jak będą smakować włoskie pierożki z mięsem w orientalnym wydaniu. Delikatne, rozpływające się w ustach ravioli w połączeniu z ostrą zupą smakuję wyśmienicie. Musicie sami spróbować.
Składniki
- opakowanie tortelini z mięsem Hilcona
- papryczka chilli lub pasta TomYum
- trzy suszone grzyby Mun
- 1 marchewka
- cebula dymka ze szczypiorem
- sos sojowy ciemny
- sezam- 1 łyżeczka
- 2 litry rosołu drobiowego lub wołowego
- 2 łyżeczki oleju arachidowego
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 małe kapusty bok choy
- szczypta mielonego imbiru
Wykonanie
Grzyby namaczamy na noc w szklance zimnej wody. Na drugi dzień grzyby gotujemy (ok 15 minut) i kroimy w paseczki. Wodę pozostałą z gotowania grzybów, dolewamy do wywaru mięsnego. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojony w plasterki czosnek oraz cebulkę (bez szczypioru). Smażymy ok pół minuty, następnie dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki i grzyby. Smażymy kolejną minutę. Dolewamy do garnka wywar mięsny i grzybowy. Kapustę grubo kroimy i dodajemy do garnka. Gotujemy ok 2 minut .Teraz przyszła kolej na tortelini, które dodajemy do zupy, delikatnie mieszając. Całość gotujemy kolejne 2 minuty, doprawiając do smaku sosem sojowym, papryczką chilli lub pastą TomYum i imbirem. Zupę podajemy obficie posypaną szczypiorem i sezamem. Ta pyszna i i sycąca zupa na pewno przypadnie Wam do gustu.
jadłabym! wygląda absolutnie pysznie!
Dzięki Weroniko
wygląda ciekawie i sycąco, jak danie bo nie widzę wywaru
W tego typu zupach więcej jest dodatków a mniej wywaru.Tak aby można był zjeść ją pałeczkami a resztę wypić.